Tegninger av Villa Norvegia

Disse tegningene er slik laget av vår tekniske tegner Nicola Giannessi på bakgrunn av avtalen vi har gjort med entreprenøren.

Tegningene her viser prosjektet slik det er levert til Commune di Calci for godkjenning. Sett fra utsiden vil det bare bli to mindre endringer i forhold til hvordan huset ser ut i dag: Posten lages 65 cm bredere, og et vindu åpnes fra stuen i kjelleren.

Generellt er alle tegningene orientert slik at "oppover" på tegningen tilsvarer orienteringen i gaten. Det vil si, porten er hele tiden nederst.

Du får en større versjon av tegningene ved å klikke på dem.

Porten

Kjeller

Porten er i dag veldig smal. Vi øker bredden med omlag 65 centimeter; det er faktisk ytterligere 15 cm mer enn på de tegningene som er gjengitt her. Den nye porten må enten lages helt på nytt, eller den gamle lages bredere.

Fasaden

Kjeller

Helt til venstre er det avmerket via Eugenio III, det vil si gaten på nedsiden. Helt til høyre ser man "terrassen" som leiligheten io andre etasje skal bruke. Fasaden blir uendret, men unntak av vinduet bue-vinduet som man ser delvis skjult av rekkverket i trappen.

Piano Terra (kjeller)

Kjeller

I kjelleren skal det etableres en leilighet; den vil få den 900 år gamle veggen i stuen! Inngangen (øverst til venstre på tegningen) blir fra gaten gjennom den grønne porten som man kan se her.

Takhøyden vil bli 245 cm i hele kjelleren (den er idag omlag to meter), bortsett fra i soverommet hvor den blir 277 cm. Lys i kjelleren blir det fra to vinduer mot gaten, ett vindu mot hagen, samt fra døren inn i soverommet.

Av skattemessige årsaker vil dette (fremdeles) være definert som kjeller.

Primo Piano (første etasje)

Første etasjeFørste etasje med inngang. Porten du ser nederst på tegningen er den samme man kan se på bildet tatt fra gaten; på dette bildet ser man også (den brune) hoveddøren. De to store oppholdsrommene skal bli stue og bibliotek, og det blir kjøkken og spisestue sammen. Det er utgang fra spisestuen til haven; døren kan du se på bildet tatt av huset fra haven. Dersom du mener at det er behov for oppussing, da har du rett!

Secondo Piano

Andre etasje I andre etasje finner man først og fremst mit store arbeidsrom og vårt soverom, samt vårt bad. Til høyre blir det en leilighet, med utgang til egen have; leiligheten er vist i grått (inngangen fra høyre på tegningen). Leiligheten kan også gis agdang til loftet, dersom det er behov for mere plass.

Mansarda

LoftPå loftet er tegningene ikke helt klare enda, men det er et takvindu så lyset vil nok bli helt herlig. Tanken er å etablere et soverom og/eller arbeidsrom. Det kan enten brnyttes av oss (med oppgang fra trappen mellom første og andre etasje), eller av leiligheten.


This page was last modified on: $Id: index.html,v 1.5 2002/10/25 10:15:28 tage Exp $