Arkivet

50-årsgave

Nytt kamera

Første bilde

Jeg har kjøpt meg FujiFilm X100s.  Dette er rett og slett det første bildet.  Tatt med ISO 800, 1/125s og f/2,0.  Brennvidden er (naturligvis) 23mm; alt på “auto”.  Det er OOC JPEG, nedskalert til 1000 pixler (25% i begge retninger, eller omlag 1/16 av størrelsen).  Hvitbalansen er like god som vinen (Brachetto d’Acqui fra Banfi): Rett og slett fantastisk!  Bokeh er også utmerket.  Her er orginalen.

Her er mange knapper og mye er anderledes enn min Nikon.  Faktisk, det meste er anderledes enn på min Nikon.   I tråd med det jeg leser for tiden

O love, be moderate; allay thy ecstasy;
In measure rain thy joy, scant this excess!
I feel too much thy blessing; make it less,
For fear I surfeit!

Jeg får si som The Terminator: I’ll be back.

Kommentar-fritt nettsted