Telt

Hakkloa by night

Hakkloa by night

Det er ikke annen vei videre enn å begynne med telt.  Men vil jeg ha et 1-, 2- eller 3-manns?  Hvor mye plass vil jeg måtte ha for å trives?  Plass i inngangen til bagasje (under tak, naturligvis)?  Hvor lett er “lett”?  Jeg har ikke peiling, så Finn blir redningen; ved å kjøpe veldig billig kan jeg faktisk eksperimentere.  Et Helsport 2-mann Super Light veier omlag 2 kg og koster omlag åtte tusen.  Jeg kjøper et Helsport Rondane til 3.5kg for halvannet tusen.

Sekken jeg har, en Osprey Atmos er designet for “hytte til hytte”, det vil si uten telt og sovepose.  Derfor har den ikke allverdens hemper og ting men kan feste telt, sovepose og liggeunderlag til.  Sekken er intet mindre enn fantastisk med sitt “anti-gravity system”, så jeg bytter den ikke ut.  Finn skaffer meg en flott Helsport 65-liter for 300 kroner.  Midt i blinken.

Sovepose er vanskeligere: å finne en som er lang nok ser ikke ut til å være mulig.  Det eneste som “egentlig” er langt nok tikker inn på godt over to tusen.  Jeg kjøper en som teknisk sett er for liten til en fjerdedel.

Overnatte ute?  It is all in the liggeunderlag!  Spesialisten i omgangskretsen sier at i henhold til teorien på feltet så er det beste å ha to lillegunderlag: Et klassisk og et moderne luftfylt.  Fordi det ikke ligger mot bakken kan det luftfylte være mer tandert enn ellers; Finn skaffer meg det første mens det andre må jeg handle inn nytt.

Til sist så trenger en mann å kunne lage seg varm mat.  Utvalget av løsninger er bortenfor hva jeg kan sette meg inn i på kort tid, så efter litt rådgivning går jeg den trygge veien: standard gassboks og sett med innebygget vindskjerm slik at brenneren står støtt.  Jeg blir svimmel når jeg ser en stor gryte balansere på toppen av et gassbluss uten støtte.

Da gjenstår bare å gå på tur.

Toget til Hakadal lørdag eftermiddag og et par timer trasking opp på Nordmarksplatået, følge en skogsbilvei, på Livingstone-manér kjempe seg frem til vannkanten, og mer skal ikke til.  Det finnes ingen friserte gressplener der i skogen så bunnen på teltet er ikke flat.  Vindstille gjør at det er uendelig mengder med mygg og knott.  Kokesettet fungerer utmerket og jeg skyller ned turmat med en Anthon Berg og en bayerøl.  Lykten som til daglig henger der med sine solceller bak på sekken den gjør at jeg kan lese Morgenbladet akkurat som i stuen hjemme på en lørdagskveld.

En gjeng på omlag 700 som ikke leser Morgenbladet i kveld, det er de som deltar i Marka-24.  Besøk så mange poster som mulig spredt ut over hele Nordmarka i løpet av 24 timer.  Jeg møter noen om eftermiddagen; svette og med enda 14 timer igjen.  Good luck to you sier jeg bare.

Jeg våkner er par ganger av at det regner, og mer enn et par ganger av at jeg sklir nedover.  It is all in the liggeunderlag!

Havregrøt til frokost, så kaffe med varm melk som jeg nyter i svermer av knott.  Det er et godt stykke å gå rundt Hakkloa og til Kikut (vaffel), derfra til Kobberhaug (vaffel) og via Ullevålseter til Sognsvann.

Kommentar-fritt nettsted