Arkivet

Himmelspressoppkjøring

Planen er å bruke Himmelsprett-helgen til å krysse Hardangervidda. Dagen i dag ble bruk til å gå 40 km for å “kjenne på” hvor langt det er.  Nå gikk jeg jo i løype, som er noe ganske anderledes enn å gå i fjellet hvor det kanskje ikke er spor i det hele tatt.
Her er planen.

Onsdag 9. mai: Toget går fra OsloS 15:43 med ankomst Finse 19:57.  Middag på Finsehytta.

Midt i Dovre nasjonalpark, mellom Hjerkinn og Grimsdalshytta, om natten.

Her finnes det en annen mulighet, dersom været og føret er bra: Toget fra OsloS 12:03 med ankomst Finse 16:19.  Så gå til Kjeldebu om eftermiddagen og kvelden.  Fordelen er at temperaturen synker og man har en flott skare å gå på.  Det er 26 km.
Jeg tok en slik vri da jeg skulle gå gjennom Rondane.  Toget ankom Hjerkinn 18:30 og jeg startet turen på Hageseter omlag 19:30.  Det er 24 km fra Hageseter til Grimsdalshytta over fjellet.  Det fungerte kjempefint, og jeg ankom før midnatt.  En slik løsning vil gi en ekstra dag gjennom hele turen.  Den kan man bruke til å gå via Hadlaskard og besøke Hårteigen (!) eller overnatte på Litlos.

Torsdag 10. mai: Fra Finse til Dyranut (som er åpen!) — 34 km.  Løypa går via Kjeldebu (26 km).  Om man ikke vil gå så langt første dagen er jo overnatting på Kjeldebu et godt alternativ.  Fordelen med Dyranut er at det er betjent slik at man får varm middag uten å måtte lage den, slipper å bruke tid på å fyre, rengjøre, og så videre.  Derfor kan det godt tenkes at de åtte km fra Kjeldebu til Dyranut spares inn om kvelden og neste morgen.

Fredag 11. mai: Fra Dyranut til Sandhaug (22 km).  Om det ble overnatting på Kjeldebu er det 30 km til Sandhaug.

Lørdag 12. mai: Sandhaug via Litlos til enten Hellevassbu (23 til Litlos + 18 = 41) eller Middalsbu (23 til Litlos + 20 = 43).  Fordelen med Middalsbu er at de 20 km fra Litlos er nedover hele veien.  Det er trolig (mye) raskere å gli ned til Middalsbu enn å gå flatt til Hellevassbu.

Søndag 13. mai: Fra Middalsbu er det 14 km ned til E-134.  Problemet er at løypa langs Valldalsvatnet ligger på bare 750 moh, og det er ikke sikkert det er sne så sent på året.  Bussen passerer Austmannalia 15:57.  Det bør ikke ta mer enn fem timer å gå 14 km til fots, så det bør ikke være noe problem å nå bussen selv om det er helt fritt for sne.  Fra Hellevassbu til Haukeliseter er det 21 km.  Løypa går på rundt 1200 moh.  Bussen passerer Haukeliseter 16:15. 

I nødstilfelle går det også en nattbuss, som passerer Haukeliseter 01:15 natt til mandag med ankomst Oslo 07:10.  Man kan bestille plass på bussen (det er nok mange som skal hjem den søndag eftermiddagen).

Kommentar-fritt nettsted