Høgevarde

Øystein, Jon og Gucci ikke langt fra Høgevarde

Øystein, Jon og Gucci ikke langt fra Høgevarde.  “White out” er ganske passende.

Det har vært vind på Høgevarde

Det har vært vind på Høgevarde

Høgevarde er et hyttefelt, en DNT hytte og et flott fjell, og jeg har mast på Jon i hele år efter at han fortalte at han hadde hytte der (i hyttefeltet, altså).  Denne helgen fikk jeg være med, som fjerdemann; noen ganger kan det lønne seg å påta seg matlagingen!

Jon plukket oss opp lørdag morgen, og det tok bare litt over to timer å kjøre.  Jeg som er har Gjentebu i Fjellsbygdi som referanse så er villa eller residens mer dekkende enn hytte.  Jon mente hans kvinner hadde gjort en feil med å ikke akseptere Luksusbua som navn på den.

Erik var ikke helt frisk og han snudde efter et par kilometer, mens vi tre andre gikk oppover mot DNT-hytta.  Det tok to timer å komme seg tid, efter en passe dose oppover.  De tynne fjellskiene hadde bindingen for langt bak for slike forhold og jeg sank ned i sneen mye mer enn de to som hadde bredere ski.  Neste gang….

Vi tok et par øl mens vi ventet, før vi smakte på rakfisk med rømme fra Rørosmeieriet, og øl.  Derefter kort pasta med broccoli, og Valpolicella.  Så litt oksekjøtt kokt i en kjip rødvin fra Chile (89 kroner!) med gode morene-poteter, og Chianti Classico Riserva.  Et hvileskjær med 72% sjokolade og Recioto, før vi avsluttet med nylaget kakao-is og en Brachetto som viste seg å være rene skvipet.

Søndag skulle vi dra klokken åtta, men da klokke slo drakk jeg kaffe alene.  Vi kom oss av gårde i ti-tiden; Erik var fremdeles ikke bra så han ble “hjemme”.  En liten rundtur, spise niste ved spisebordet, en dupp i godstolen, og så en spaghetti carbonara.  Det snedde tett hele dagen.

Takk for at jeg fikk være med!

Kommentar-fritt nettsted