Se inn i fremtiden

20170317-dscf3140-arna

Arna ved vannkilden

Eftersom det er så vanskelig å spå, særlig om fremtiden, så må man gjøre så godt man kan.  I helgen har vi sett på noen som har forsøkt å se inn i fremtiden.

20170317-dscf3141-arna-erlend

Arne og Erlend ved vannkilden

Fremtiden må starte med nåtiden som utgangspunkt.  Derfor er det beste man kan gjøre, det er å undersøke hvordan tingene henger sammen og hvor man står.

20170318-dscf3143-arna-erlend

Arna og Erlend i Stefanias bottega

Efter besøket i Nederland og hvordan det sluttet, og hvor fornøyd vi alltid har vært med at vi ikke har vært bitre, så bringer vi alltid oppfordringen videre: Ikke velg uten å vite hva du velger.  Målet må være at dersom du velger feil, da skal du kunne sove godt med at eneste grunnen til å at du valgte feil var at du ikke kunne se inn i fremtiden.  Du må vite at alt du kunne undersøke, det ble undersøkt.  Alle spørsmålene stilt, alle konsekvensene forsøkt undersøkt.

20170318-dscf3153-arna-isolatorer

Trattoria di Montemagno

Vi er, med andre ord, ikke tilhengere av at man skal velge med magefølelsen.  Men likevel: Magefølelsen er viktig, og derfor må man spise og drikke godt.  Vi valgte å fokusere på hverdagen i Montemagno, og den inkluderer en god del mat og drikke.  Av rimelig høy kvalitet til hverdagsmat å være, vil jeg påstå.

20170318-dscf3161-vin

2009-årgangen

Også i dag møtte vi en typisk italiensk historie: Marco kunne fortelle at da Sorelle Palazzi skulle tappe 2009-årgangen på flaske oppdaget de at de hadde mer vin enn etiketter til å sette på flaskene.  Isteden for å trykke opp nye etiketter fant de en andre (2012).  Det eneste som er nødvendig er jo å minne kjøperen om at det er feil etikett på flasken.  Typisk italiensk løsning.

Kommentar-fritt nettsted